TRADICIÓ VS MODERNITAT

 Tradició Vs Modernitat  

Recordes aquells temps en els quals eixies al carrer amb els teus amics i veïns a jugar amb quasi qualsevol cosa? Et diverties, corries, saltaves i gaudies cada moment amb els teus amics. Hui dia, molts xiquets i joves es troben tancats a les seues cases sumits en les seues tauleta, mòbils o videojocs sense eixir durant hores (i dies) al carrer. Això comporta a una sèrie de conseqüències:

           No interactuen amb la família, o ho fan molt menys

           No coneixen a altres persones, altres xiquets i majors. Això no és exactament així, ja que els xiquets si que comencen a conèixer gent a través de la xarxa i els jocs, però això tenen un risc. Tots sabem dels problemes que pot comportar relacionar-se amb gent a través d'internet de la qual no coneixes res.

           Passen de portar una vida dinàmica a una vida sedentària.

           Existeix poc control en els continguts dels videojocs als quals els xiquets juguen.

En contra posició a això, trobem els jocs tradicionals.

Aquests jocs van des de la baldufa, les bales fins a saltar a la corda o jugar a l xurro va. Aquests jocs utilitzats com a passatemps dels més joves anys arrere fomentaven un altre tipus de valors i de manera de vida.

           Serveixen per a desenvolupar la imaginació, proposant variacions en les normes dels jocs tradicionals, per exemple. A més, permeten gaudir de diferents entorns. Entre ells de la naturalesa, en la qual descobriran animals, com cauen les fulles dels arbres a la tardor, que segons l'estació i el temps que faça han d'abrigar-se més o menys… etc

 

           En practicar-los es desenvolupen diferents habilitats motrius. Segons el tipus de joc els xiquets hauran de córrer i parar en un moment determinat, moure's al ritme d'una cançó… treballant la motricitat global; en utilitzar la baldufa, bales… treballen la motricitat fina.

 

           Fomenten el aspecte social el joc és una de les millors maneres de relacionar-se socialment, els xiquets que viuen en un entorn pròxim es posen d'acord per a eixir a jugar, o basta que isquen al carrer perquè s'acosten altres xiquets i juguen junts.

En definitiva, en el terme medi aquesta la virtut i tant com els videojocs com els jocs tradicionals tenen aspectes positius, però és necessari dur a terme una combinació sana que permeta als xiquets desenvolupar-se integralment en tots els aspectes que comporta el joc, però la influència tecnològica que estan patint està afectant negativament els xiquets.

Com a proposta i aprofitant els recursos dels quals disposen els xiquets, en el meu cas seria de gran utilitat utilitzar els jocs electrònics que permeteren als xiquets una assimilació de conceptes teòrics a través del joc virtual, i treballaria aspectes mes relacionats amb els valors i aptituds físiques amb els jocs tradicionals ja que sent que la combinació d'aquests dos models de joc seria el mes beneficiós per a tots.

Comentarios

  1. Al leer esta entrada me ha parecido muy fácil seguir la lectura, ya que podemos situar los diferentes apartados por puntos y se hace amena la lectura. El contenido me parece muy buena ya que atrae el interés del lector y en cuanto a la forma de redactar me ha gustado. Mi nota es un 9'5!

    ResponderEliminar
  2. Bona vesprada Marcos. Amb aquesta entrada s'ha pogut observar tant els punts forts com les febleses tant de les noves tecnologies o jocs tecnològics com dels jocs tradicionals i populars. A més la informació es troba ben organitzada en punts, pel que la lectura resulta més fàcil. Per. últim, estic d'acord amb tu quant al tancament de l'entrada, ja que des del punt de vista docent hem de tractar d'integrar ambdós vessants d'una forma equilibrada. Per a mi aquesta entrada mereix un 9

    ResponderEliminar
  3. Després de llegir aquesta entrada, coincidisc molt amb Marcos per tot el que ha explicat sobre la irrupció de les noves tecnologies en el món dels més joves. A més, cada vegada que llegia una línia, estava cada vegada més d'acord amb ell. La meua nota és un 10.

    ResponderEliminar
  4. Bon dia Marcos. M'ha resultat una entrada molt ben estructurada i amena de llegir ja que esquematit-zar-lo com ho has fet ha estat una bona idea. Quant a la informació, molt interessant el que comentes i estic totalment d'acord en tu en el que penses sobre les tecnologies i el seu avanç en la societat. Un 9'5!

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

ESPORTS NOUS • COEDUCACIÓ• DIVERSIÓ • EDUCACIÓ FÍSICA

ESPORTS INDIVIDUALS • ESPORTS COL·LECTIUS• PANDÈMIA

PRÀCTICA AL TRINQUET