ESPORTS NOUS • COEDUCACIÓ• DIVERSIÓ • EDUCACIÓ FÍSICA

 


ESPORTS NOUS • COEDUCACIÓ• DIVERSIÓ • EDUCACIÓ FÍSICA 

En el cas del meu grup, nosaltres hem triat com a esport per a la nostra unitat didàctica la pilota valenciana.

 

1.      1Què t’ha motivat a triar el teu esport? Argumenta la teua resposta didàcticament.

 

La motivació principal per la qual hem triat la pilota valenciana és perquè a tots els integrants del grup ens agrada aquest esport i el que representa. La pilota valenciana és un esport autòcton que transmet els valors i les tradicions de les terres valencianes.

A nivell didàctic, ofereix nombroses possibilitats per al professorat, ja que existeixen diverses modalitats el que t'obri un ventall de possibilitats molt gran a l'hora de treballar aquest esport en classe. És un esport dinàmic i competitiu, la qual cosa permetrà a l'alumnat divertir-se a l'hora de practicar-lo. A nivell de desenvolupament, en la pilota valenciana intervenen factors com la motricitat global, motricitat fina, coordinació òcul manual,...etc el que ens demostra que és un esport molt complet per a treballar amb els xiquets.

Ens permet la transversalitat amb l'assignatura de plàstica, ja que per a jugar a pilota, els alumnes han de protegir-se les mans amb uns guants específics que es fabriquen artesanalment i els quals poden ser creats de manera autònoma pels alumnes.

La pilota valenciana porta intrínsecs una sèrie de valors esportius i socials molt arrelats com són l'esportivitat, l'honradesa i sobretot la compensació ja que sempre es busca que les partides estiguen igualades per gaudir molt més d'aquest esport.


2. Presenta el teu esport alternativo mitjançant una infografia, en la que almenys , aparega la següent informació: títol, regles bàsiques, material, temps, espai i altra informació d’interès (tria una informació que complemente este esport: un vídeo del joc amb xiquets, etc.).




Video explicatiu: https://www.youtube.com/watch?v=d6db1pYuzHU&ab_channel=NeusCR 




Comentarios

  1. Tras visualizar la infografía presentada en este blog me ha quedado bastante claro el juego de la pilota valenciana y todas sus características. Me parece un contenido bastante motivador y atractivo y que se puede utilizar en cualquier clase de educación para iniciarse en este juego. Mi nota es un 9!

    ResponderEliminar
  2. Primer de tot, molt bona entrada Marc, crec que és molt completa i la informació està molt bé organitzada. Ets capaç de realitzar una petita introducció amb la qual justifiques el motiu pel qual has elegit un esport com la pilota valenciana i a més argumentes didàcticament les seues potencialitats. Per úlitm, quant a la inforgafia, em pareix molt atractiva i completa també, on es poden observar aquells aspectes bàsics de la pilota de forma clara i breu, en concret de l'escla i corda, fent entendre a la perfecció aquesta modalitat. Enhorabona, per a mi aquesta entrada mereix un 10!

    ResponderEliminar
  3. En la meua opinió, observe una infografia molt completa sobre pilota valenciana en la que mostra totes les característiques prou resumides, sabent que hi podria haver molta extensió per totes les modalitats que hi ha. A més a més, justifica didàcticament de manera adequada la motivació pel que van escollir aquest joc popular i tradicional. La meua nota és un 9'5.

    ResponderEliminar
  4. Hola Marcos. M'ha resultat una infografia molt útil i ben realitzada ja que només llegint es poden saber els aspectes més importants de l'esport de la pilota valenciana que tant important és per a la nostra tradició, en concret la modalitat d'escala i corda. Les imatges ajuden a comprendre tot el que tractes i fan la infografia més atractiva. Un 10!

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

ESPORTS INDIVIDUALS • ESPORTS COL·LECTIUS• PANDÈMIA

PRÀCTICA AL TRINQUET